Piese auto online

Cele mai frecvente 3 motive pentru care bateria ta se descarcă.

Dacă mergi cu mașina în vacanță, cea mai inspirată idee pe care o poți avea, înainte de excursie, este să verifici toate piesele auto ale mașinii. De la lichidele pentru motor la pneuri, de la faruri la bateria auto, totul trebuie să funcționeze excelent, pentru o vacanță cu un plus de siguranță. De aceea, este indicat să programezi din timp o vizită la service-ul auto, mai ales dacă te așteaptă un drum lung de parcurs cu autoturismul personal.

Printre cele mai importante componente de sub capota mașinii tale se numără și bateria auto, piesa pe care o vrei încărcată la început de drum. Care sunt motivele pentru care se descarcă acumulatorul unei mașini? Despre acest lucru vorbim chiar acum.

Staționarea autoturismului pe o perioadă lungă

În cazul în care nu ai mai apucat să mergi o bună perioadă de timp cu mașina ta și acum vrei să o folosești pentru vacanță, există posibilitatea ca bateria auto să fie descărcată. Lipsa de utilizare a autoturismului reprezintă una dintre principalele cauze ale descărcării pentru acumulatori auto, sau a încărcării insuficiente a acestora. Pentru a evita aceste situații, iți recomandăm să utilizezi mașina mai des, sau mult mai indicat, să cumperi o baterie auto nouă.

Consumatori uitați în funcțiune

Chiar dacă utilizezi autoturismul personal zilnic, acumulatorul auto poate suferi totuși o descărcare semnificativă, în cazul în care uiți un număr de consumatori în funcțiune. Poate cel mai bun exemplu în acest sens este dat de lăsarea farurilor aprinse peste noapte, sau pentru câteva zile. În toata această perioadă de timp, sistemul electric al mașinii are nevoie de resursele oferite de baterie pentru ca becurile să lumineze.

SFAT: Pentru a fi sigur că bateria auto nu te lasă atunci când ai mai mare nevoie de mașină, iți recomandăm să verifici periodic starea acestei piese auto.

Incarcarea defectuoasă

În cazul în care mai multe consumabile sunt încărcate direct din alternator, putem vorbi în acest caz despre o încărcare defectuoasă, lucru ce implică o descărcare mult mai rapidă a bateriei auto. De aceea, pentru eventualitatea în care rămâi fără energie în bateria mașinii tale, aflându-te în același timp într-o zonă izolată, iți recomandăm să ai cu tine un charger extern pentru încărcarea acumulatorului auto, pe care il poți achiziționa de pe net, înainte de plecarea in excursie.

Sursa: atelierulautohut.ro

Piese auto online

Piese auto online

Comenzi piese auto online

Claunic Group - Company Logo Mobile

“Din dorința de a informa corect clienții Claunic, am conceput special pentru tine secțiuni de informații utile  în care poți să întrebi orice vrei să știi despre serviciile noastre.”

Claudia Tataru - Asistent Manager Claunic Group

Teodora Tătaru – ASISTENT MANAGER

Abonează-te pentru noutăți

Abonați-vă la newsletter-ul nostru lunar pentru a primi știri, articole și oferte direct în căsuța dvs. de e-mail.

Mesajul tău a fost trimis! Un reprezentant Claunic te va contacta în cel mai scurt timp posibil.
Ne pare rau! A apărut o eroare la trimiterea mesajului tău. Te rugăm să reîncarci pagina și să reîncerci. Iți mulțumim și ne pare rău pentru eventualele neplăceri apărute.

Comentarii

Lasă un comentariu